Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Reglament de protecció de dades a Europa

21 novembre 2016

Al mes de maig d’enguany va ser aprovat el Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, que tracta sobre la protecció de les persones físiques en relació al tractament de les dades personals, tant si és per part de l’administració pública com de les empreses privades, i a la lliure circulació d’aquestes dades. Per facilitar que cada estat pugi realitzar els ajustos necessaris per afavorir el seu compliment entrarà en vigor a partir del 25 de maig de 2018, data en qué es derogarà la Directiva 95/46/CE.

Les novetats d’aquest reglament són diverses:
– Existiran dos nous drets: «dret a l’oblit» i la portabilitat de les dades.
– Millores en les garanties, especificacions i excepcions sobre la informació, els drets de transparència i la limitació del tractament de dades personals a l’hora d’arxivar-les.
– El reglament s’aplicarà a les entitats ubicades a Europa o que realitzin activitats dins la UE.
– Creació del perfil DPO (Data Protection Officer), que suplirà al Responsable de Seguretat.
– Augment de la quantia de les sancions en cas d’infracció.

Més informació sobre aquest Reglament i la Ley Orgánica de Protección de Datos (LOPD) a l’Agencia Española de Protección de Datos (AGPD).

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org