Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Resum de la visita a l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona

28 novembre 2017

La visita professional del mes de novembre ha estat a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona (AFB), ubicat a l’antic Convent de Sant Agustí. L’Arxiu, creat el 1931, conserva més de dos milions de fotografies de des de 1839 fins als nostres dies. Fotògrafs professionals i amateurs, editorials, personalitats de la societat barcelonina, institucions, famílies, ciutadans i el mateix Ajuntament de Barcelona han nodrit aquest arxiu.

Durant la visita del dijous 23, setze col·legiats van poder visitar la sala de consulta, les sales de treball, el laboratori i els dipòsits dissenyats per a la custòdia de fotografies. Vam poder comprovar la riquesa i singularitat del seu fons i les diverses tipologies que s’hi conserven, que van de daguerreotips, ambrotips o ferrotips a positius sobre pel·lícula de plàstic, passant per autocroms o papers a l’albúmina.

En finalitzar la visita vam poder gaudir de l’exposició, inaugurada el dia 22 de novembre, «Darius Koehli. Inside Poblenou».

Volem agrair al cap de l’Arxiu, Jordi Serchs, la seva acollida i disponibilitat a acompanyar-nos en la visita i l’amabilitat per respondre les consultes que li vam fer.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org