Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Reunió de la Comissió Assessora de Catalogació de la Biblioteca de Catalunya (CAC)

18 gener 2017

La Comissió Assessora de Catalogació de la Biblioteca de Catalunya (CAC), òrgan consultiu de la Biblioteca de Catalunya (BC) en matèria de catalogació bibliogràfica, es va reunir el passat 22 de desembre per posar en comú les darreres actuacions efectuades el 2016 i informar de l’estat de la implementació de les RDA a Catalunya.

A l’apartat «Cap a la RDA» de la BC hi podeu consultar els documents de treballs que la CAC i el Grup de Treball del CSUC han creat sobre les RDA, que seran útils per aquelles biblioteques que desitgin incorporar aquesta normativa catalogràfica.

Com us vam informar en una noticia del Document, el Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) ha incorporat el primer registre seguint la normativa RDA gràcies a la feina de la BC. Ara també s’hi han sumat la Universitat de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya. Els primers documents catalogats de la biblioteca de la UOC han estat:

Design for the changing educational landscape: space, place and the future of learning, d’Andrew Harrison i Les Hutton.
Usos y abusos del Derecho Universitario: homenaje a Juan Manuel del Valle, coordinat per Ana Caro, Antonio Arias, José R. Chaves i Juan Jo Fernández).

Properament, més biblioteques universitàries començaran a catalogar amb les RDA.

Us recordem que el COBDC ha programat dos cursos virtuals sobre RDA per a aquest primer trimestre del 2017, als quals esteu tots convidats:

Catalogació i format RDA: el nou estàndard. Mòdul Introductori
Del 8 al 20 de febrer
Lloc: www.cobdcvirtual.org

Catalogació i format RDA: el nou estàndard. Mòdul d’aplicació
Del 22 de febrer al 22 de març
Lloc: www.cobdcvirtual.org

Fotografia: CSUC

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org