Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Revisió del Manifest de l'IFLA-UNESCO sobre les biblioteques públiques (1994)

30 març 2020

Fa pocs dies, l’IFLA va difondre la notícia de la revisió del Manifest de l’IFLA-UNESCO sobre les biblioteques públiques, que es va ratificar per primera vegada el 1994. Durant aquests 26 anys de vigència s’han esdevingut nombrosos canvis a tots els nivells (tecnològics, socials, etc.), i per tant, aquesta pròxima revisió serà especialment destacable per a les professional i les professionals que treballen en biblioteques públiques.

Durant els propers mesos, la Secció de Biblioteques Públiques IFLA revisarà el Manifest per identificar àrees que es poden actualitzar per assegurar que el document reflecteixi les missions de les biblioteques públiques actuals.

El Manifest proclama la creença de la UNESCO en la biblioteca pública com a força viva per a l’educació, la cultura i la informació i com un agent essencial per a la promoció de la pau i el benestar espiritual de tots els homes i dones. Identifica la biblioteca pública com a centre de la llibertat i l’equitat d’accés al coneixement i la informació per a totes les persones.

Per fer aquesta revisió s’ha confeccionat una enquesta, disponible en castellà, on es convida a compartir les opinions de les professionals i els professionals i el seu parer sobre quin n’és l’impacte i la rellevància, alhora que suggerirà quins canvis es creu que poden ser necessaris. Les respostes es mantindran anònimes, amb la detecció d’adreces IP desactivades, i només seran utilitzades pel personal de l’IFLA, els Membres de la Secció de Biblioteques Públiques de l’IFLA i de la Secretaria del Programa d’Informació per a Tots de la UNESCO.

Podeu fer l’enquesta aquí: https://www.surveygizmo.com/s3/5501682/Public-Library-Manifesto-Survey-2020

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org