Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

S’implanta l’administració electrònica en una 30a d’arxius municipals

17 març 2020

La Xarxa d’Arxius Municipals (XAM), instrument de col·laboració constituït l’any 2003 per la Diputació de Barcelona, està efectuant un projecte d’implementació de l’administració electrònica en una trentena d’arxius municipals de municipis de menys de 5.000 habitants de la província de Barcelona.

Aquest projecte s’està duent a terme a través del SetDIBA, un recurs de la Diputació que ajuda a implantar mètodes de treball comuns, d’accés a eines tecnològiques i de serveis de suport per a la seva utilització continuada.

En el cas dels municipis de menys de 5.000 habitants, el serveis d’arxiu municipal estan gestionats per un/a arxiver/a itinerant que participa estretament en la implantació del projecte amb l’assessorament sobre l’ús de les eines de gestió documental, com el quadre de classificació i les tipologies documentals.

Quant als municipis que hi participen:

 • Ja han finalitzat aquesta implantació: Alpens, Lluçà, Marganell, Rupit i Pruit, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Mateu de Bages, Santa Eugènia de Berga, Santa Eulàlia de Riuprimer i Vilanova de Sau.
 • L’estan desenvolupant actualment: Cabanyes, Castellolí, Collsuspina, Copons, la Granada, Malla, Orpí, Perafita, Puigdàlber, Rubió, Sant Cugat Sesgarrigues i Veciana.
 • La començaran properament: Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Monistrol de Calders, Mura, la Palma de Cervelló, Sant Pere Sallavinera, Subirats i Talamanca.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org