Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Taula Rodona: El préstec de llibres in i on a les biblioteques (presencial i digital)

26 maig 2015

L’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) ha organitzat una taula rodona, que tindrà lloc el 10 de juny a Barcelona, amb l’objectiu de parlar sobre la remuneració que s’ha de donar als autors quan es presten les seves obres a les biblioteques.

Entre d’altres qüestions, es formularan preguntes com aquestes:
– En els temps actuals, s’ha plantejat com gestionar els préstecs digitals i els seus drets d’autor?
– Quines perspectives ens esperen a les biblioteques privades?
– I el cànon, és per a tothom?

L’acte serà presidit pel degà de l’ICAB, Oriol Rusca, i estarà moderat per Cristina Gómez-Nebrera, diputada responsable de Biblioteca de l’ICAB. Al final de l’acte hi haurà un torn de preguntes.

La llista de participants i de les seves intervencions són:
Daniel Gil, president del Col·legi de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya i bibliotecari dels col·legis d’advocats de Tortosa i Reus. «Ús i/o abús tant per part dels usuaris com per part de les editorials». Intervenció compartida amb Patrícia Riera, cap de la Delegació de Catalunya de l’entitat de gestió de drets CEDRO.
Carme Fenoll, cap de servei de les Biblioteques de la Generalitat de Catalunya. «Avantatges del préstec digital com a eina de difusió de la cultura i la investigació».
Jordi Bacaria, advocat i president de la Secció de Drets de Propietat Intel·lectual i Drets d’Imatge de l’ICAB. «Marc legal del préstec, i el digital?». Intervenció compartida amb Ramon Casas, advocat i professor titular de Dret Civil a la UB, especialitzat en Dret de la Propietat Intel·lectual.

Inscripcions gratuïtes a la web de l’ICAB.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org