Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Tendències i oportunitats en el consum d'informació en l'era digital

16 febrer 2018

L’octubre de 2014, després de prendre la direcció de la Junta Directiva de la Federación Española de Sociedades de Archivística, Biblioteconomía, Documentación y Museística, i després d’analitzar les cinc tendències que l’IFLA Trend Report havia identificat sobre la societat de la informació i veient que cap d’elles no donava un paper rellevant als bibliotecaris, documentalistes i altres professionals de la informació, vam veure que teníem un problema de posicionament professional. En aquest aspecte, sumat a les moltes preguntes que ens plantejàvem sobre a qui representa FESABID i a qui pot arribar a representar la Federación, ens va portar a plantejar-nos quin era el problema que havíem de solucionar i com hauríem d’orientar el treball de FESABID per aconseguir un futur professional ple d’oportunitats per al nostre sector.

FESABID va veure la necessitat de treballar en una nova direcció no explorada fins ara, visualitzant la identitat i el posicionament professional i, per descomptat, analitzant en profunditat les noves formes de consum de la informació i les necessitats emergents en les indústries del sector. Davant d’aquesta reacció, es va proposar la formació d’un grup de treball que fes visible la identitat professional i el seu posicionament davant la societat i en el mercat laboral. A més, la Federación ha posat en marxa el Clúster FESABID, un grup d’organitzacions, empreses i professionals del sector de la informació i la documentació que, agrupats dins de FESABID, treballen conjuntament pel sector i en pro d’interessos compartits i que dirigeixen els seus serveis als ciutadans i entitats que demanden serveis professionals en la gestió i el tractament de la informació, entre altres.

Més informació: Tendències i oportunitats del consum de la informació en l’era digital 

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org