Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Teresa Gil, bibliotecària del Parlament de Catalunya, entrevistada a La Mira

19 desembre 2018

Teresa Gil, membre del COBDC, desenvolupa la seva feina de bibliotecària al Parlament de Catalunya des de fa més de tres dècades. Quan va començar, l’any 1985, en feia tot just un que s’havia inaugurat la biblioteca de la cambra catalana. De la biblioteca de la República no en quedava rastre i el fons de l’arxiu va acabar a Salamanca. Aquest fet, sumat a viure en una època postfranquista, va propiciar que la biblioteca del Parlament comencés un període d’expansió (nous fons, etc.) en el qual Gil va participar. Tota la seva feina la va realitzar amb l’objectiu de respondre les necessitats d’informació i coneixement dels diputats, lletrats o de la Presidència de la cambra.

Ara, més de 30 anys després, Teresa i la seva feina són protagonistes d’un article al magazine digital La Mira. Podeu consultar-hi el text sencer aquí:

https://www.lamira.cat/persones/1080/la-bibliotecaria-que-dona-raons-als-politics

Fotografia externa: Jordi Borràs

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org