Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Últims fons catalogats: Bonaterra Matas, UPF, M. A. Anglada, Lluís Duran, Jaume Vicens Vives i BP Can Peixauet

28 maig 2019

En els darrers mesos, han estat incorporats diversos fons als catàlegs d’algunes unitats d’informació, de les quals hem fet un llistat:

 • Fons sobre comunicació digital. La Biblioteca Pública Can Peixauet va començar a crear un nou fons especial dedicat a la comunicació digital a mitjan gener amb la voluntat de respondre les demandes rebudes de part del públic més jove (influencers, youtubers, etc.).
 • Fons família Bonaterra Matas. La Biblioteca de Figueres va rebre el fons documental d’alguns dels membres de la saga Bonaterra Matas, una família de botiguers arrelada a la ciutat de Figueres.
 • Fons Maria Àngels Anglada. Amb motiu dels 20 anys de la seva mort, les filles de l’artista han fet donació a la biblioteca Fages de Climent de documentació de l’autora que restava a l’arxiu familiar.
 • Fons Lluís Duran i Massaguer. La Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola ha rebut la donació del fons musical del músic i compositor Lluís Duran i Massaguer (Massanes, 1922 – 1999).
 • Fons Jaume Vicens Vives. La família de Jaume Vicens Vives ha donat l’arxiu personal de l’historiador a la Universitat de Girona (UdG).

– CCUC:

 • Fons Amadeo Clariana Petit, de la UB. Amadeo Clariana Petit (1909-1967) va ser membre de la Guàrdia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona.
 • Fons periodístic Jaume Guillamet, de la UPF. Amb aquest fons es pot consultar en línia tota la producció periodística del catedràtic Jaume Guillamet Lloveras, publicada al llarg de la seva vida professional com a periodista.

Fotografia: UDG

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org