Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Últims fons catalogats: NPL, CCUC, UAB i ajuntaments de Barcelona i Girona

29 març 2019

En els darrers mesos s’han incorporat diversos fons als catàlegs d’algunes unitats d’informació, de les quals hem fet un llistat:

  • Fons Lou Reed, de la New York Public Library. La Biblioteca Pública de Nova York va adquirir l’arxiu de Lou Reed, amb lletres manuscrites originals, fotos, documents, enregistraments en viu i altres documents de l’artista novaiorquès. L’arxiu de Lou Reed es troba a la Divisió de Música i So Gravat del tercer pis del Lincoln Center.
  • Fons Carles Rahola i Llorens, de l’Arxiu de l’Ajuntament de Girona. Carles Rahola i Llorens (1881-1939) va ser un periodista, escriptor, historiador i polític gironí. La Biblioteca Pública de Girona porta el seu nom. L’arxiu ofereix, a través del seu web, el catàleg complet del fons documental de Carles Rahola, juntament amb un recurs que permet aprofundir en la seva biografia i facilita la consulta de la documentació.

– CCUC:

 • Documentació i escrits diversos de Luís Romero Pérez, de la UB. Lluís Romero i Pérez (1916-2009) va ser un escriptor català, guanyador dels premis de novel·la Nadal (1951), Planeta (1963) i Ramon Llull (1991).
 • Fons Miquel Tomàs, de la UAB. Miquel Tomàs Ondiviela (1936-2011) va ser un físic català format a Barcelona i a París, que va treballar a l’Organització Europea per a la Investigació Nuclear (CERN) i posteriorment a la UAB, on va promoure el Centre de Càlcul.
 • Fons Maria Dolors Orriols, de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Maria Dolors Orriols i Monset (1914-2008) és considerada una de les grans narradores de les lletres catalanes del segle XX.
 • Fons del Servei de Documentació i Accés al Coneixement, de l’Ajuntament de Barcelona (SEDAC). Es tracta d’una col·lecció de 3.978 títols de documentació editada per l’Ajuntament de Barcelona, que reflecteix les polítiques municipals a la ciutat de Barcelona al llarg del temps.
 • Fons Joaquín Montaner, del Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques. Joaquín Montaner Castaño (1892-1957) va ser un periodista, dramaturg, poeta i traductor espanyol.
 • Fons personal de Jesús Moncada. Jesús Moncada Estruga (1941-2005) va ser un escriptor català, que va rebre la Creu de Sant Jordi el 2001.
 • Col·lecció Banco Urquijo, de la UAB. La col·lecció de la Biblioteca de Ciències Socials està formada per més de 7.000 documents, que van ser donats a la UAB per part del Grupo Banco Hispano Americano, provinents de la Biblioteca Financera Trias Fargas, l’antiga biblioteca del Servei d’Estudis del Banco Urquijo, especialitzada en economia, ciència regional i financera, i estadístiques nacionals i estrangeres.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org