Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Viquipèdia, universitats i biblioteques

24 juny 2014

 src=En el Document us hem parlat sobre diversos projectes que vinculen la Viquipèdia amb el nostre sector com a mitjà de difusió: el Dia Internacional de la Poesia i per donar a conèixer les primeres bibliotecàries catalanes del segle XX.

Per altra banda, els docents universitaris han començat a utilitzar aquesta plataforma com a eina de suport a la docència. És el cas d’una iniciativa que ja us vam comentar en una notícia anterior sobre preservació de recursos d’informació digital de la UB.

En aquesta ocasió us volem parlar d’altres propostes que han sorgit de les universitats:

Viquiclàssics. Projecte del professor Sebastià Giralt de la UAB. El seu objectiu és potenciar la visibilitat dels clàssics de la literatura a la Viquipèdia. Amb aquest objectiu, els alumnes preparen articles sobre autors i la seva obra.

Wiki4HE. Projecte coordinat pel professor Eduard Aibar de la UOC, que vol recollir les bones pràctiques relacionades amb l’ús docent de la Viquipèdia a les universitats d’arreu del món.

Col·lecció de Pragmàtiques del Fons Carandell i Fons Millàs de la UAB. Projectes de les biblioteques de la UAB. Cada biblioteca ha seleccionat una col•lecció o fons personal destacat i ha creat un espai a la Viquipèdia.

 

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org