Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Arxius catalans a la Guía de archivos históricos de la banca en España

26 novembre 2019

Guía de archivos históricos de la banca en España (2019) és una publicació elaborada pel Banco de España amb la col·laboració de les principals entitats financeres de país.

La consulta d’arxius bancaris, com qualsevol tipologia d’arxius, permeten realitzar un anàlisis històric, que en aquest cas explota la vessant econòmica de la història, i entendre millor les raons que van portar a prendre determinades decisions.

En aquesta guia trobareu informació sobre tres arxius històrics d’entitats financeres catalanes:

 • Arxiu Fundació Especial Pinnae (Caixa Penedès)
 • Arxiu històric Banco Sabadell
 • Arxiu històric de la Fundació Bancaria “la Caixa”

Per a cada entitat hi ha una presentació que inclou dades generals (com la descripció empresarial, la imatge gràfica institucional, informació sobre creixement i organització) i dades del seu arxiu, que es desglossa en tres parts:

 • Àrea d’identificació
 • Àrea de contacte
 • Àrea de descripció. Història de la institució, context cultural i geogràfic, estructura administrativa de l’arxiu, gestió de documents i política d’ingressos, edifici, fons i altres col·leccions custodiades, documentació textual, fotogràfica i audiovisual, fons que s’han cedit a altres institucions i instruments de descripció, guies i publicacions.
 • Àrea de serveis. Investigació i reprografia.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org