Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Biblioteques a l'informe Lideratge mediambiental en el sector cultural i creatiu català

26 octubre 2020

L’informe «Lideratge mediambiental en el sector cultural i creatiu català», presentat aquest mes d’octubre, és un document editat pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) on hi han participat M. Neus Montserrat i Jordi Gual, de la Biblioteca Pública Montserrat Abelló (Barcelona).

L’objectiu del document és «dotar el medi cultural d’una eina de diagnòstic per a l’acció mediambiental i determinar les recomanacions que ajudin a la presa de decisions i que fomentin valors que generin coneixement, capacitats, talent i resiliència dins el teixit cultural i artístic de Catalunya».

La metodologia emprada per redactar aquest informe es basa en la combinació de dos elements. D’una banda, una enquesta, creada per Julie’s Bicycle i adaptada al context i la realitat del sector cultural català, amb la col·laboració del CoNCA i l’ICEC; s’ha fet prevaler l’anonimat de les respostes i s’ha realitzat a membres del sector cultural. De l’altra, la realització de nou entrevistes personals a diferents agents culturals de prestigi.

Entre les disciplines analitzades s’ha incorporat la «cultura de proximitat», on s’inclouen les biblioteques. Així mateix, dins del text s’indica que el Govern català va crear, el març del 2020, una nova categoria dins dels distintius de garantia de qualitat ambiental, adreçada a biblioteques i museus.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org