Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Ciència ciutadana a les biblioteques: Observa, analitza, crea i participa

8 novembre 2019

Ciència ciutadana a les biblioteques: Observa, analitza, crea i participa és una publicació de la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, que s’acaba de difondre a la Jornada de Models d’Innovació a Biblioteques organitzada pel COBDC.

Aquesta publicació recull l’experiència del curs de formació Laboratori de Ciència Ciutadana, impulsat per la de la Diputació de Barcelona i impartit per OpenSystems de la Universitat de Barcelona. La formació, adreçada als professionals del programa BiblioLab, pretenia oferir una visió actualitzada de la ciència ciutadana arreu del món i plantejar el debat sobre com pot implicar-s’hi una biblioteca municipal. Les sessions es van realitzar entre novembre de 2018 i juny de 2019, i hi van participar més de vint-i-cinc biblioteques.

El resultat d’aquestes trobades s’ha plasmat en deu fitxes que corresponen a deu projectes de ciència ciutadana seleccionats pels participants del curs, on s’ha pensat com seria la implantació del projecte al seu municipi, tot adaptant-se a les particularitats culturals i socioambientals del seu espai, barri i població.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org