Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Comitè Europeu de Protecció de Dades: informe anual i protecció de dades a causa de la COVID-19

19 maig 2020

El Comitè Europeu de Protecció de Dades (SEPD) s’autodefineix com a «un organisme europeu independent que contribueix a l’aplicació coherent de les normes de protecció de dades en tota la Unió Europea i promou la cooperació entre les autoritats de protecció de dades de la UE».

A l’informe anual del 2019, Digital Privacy: 2019 Annual Report Working Together For Stronger Rights, trobareu un resum dels fets més destacats en l’àmbit europeu sobre la protecció de dades en un moment en què la nova legislació sobre protecció de dades a la UE ha entrat en vigor fa poc temps. El text proporciona una visió de totes les activitats del SEPD al 2019, que va ser l’últim any d’un mandat de cinc del SEPD, i inclou una valoració dels avenços i la definició de prioritats de futur.

El sumari del document inclou aquests apartats:

 • Mission statement, tasks and principles
 • About the Eurpean data protection board
 • 2019 – an overview
 • European data protection board activitites in 2019
 • Supervisory authority actvitivies in 2019
 • Coordinated supervision committee of the large-scale EU information systems and of EU bodies, offices and agencies
 • Main objectives for 2020

D’altra banda, el SEPD va difondre fa uns dies un altre document d’especial interès vinculat amb la protecció de dades durant la pandèmia: «Directrices 03/2020 sobre el tratamiento de datos relativosa la salud con fines de investigación científica en el contextodel brote de COVID-19». Aquest text planteja temes com el consentiment, les respectives legislacions nacionals envers aquest tema i qüestions legals relacionades amb les transferències internacionals de dades. Sobre la geolocalització i altres eines de traça en el context de la COVID-19, aquesta directrius tenen per objectiu aclarir les condicions i els principis per a l’ús proporcional de les dades d’ubicació i les eines de traça de contactes.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org