Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Consequences Of The COVID-19 Crisis On The Book Market

24 juliol 2020

La Federation of European Publishers (FEP) ha recopilat informació sobre l’impacte que ha tingut la COVID-19 en els membres de les 29 associacions nacionals que en formen part. El resultat d’aquest estudi és l’informe «Consequences of the COVID-19 Crisis on the Book Market».

El primer factor del confinament que ha perjudicat les llibreries dels països afectats per la COVID-19 ha estat el seu tancament. Òbviament, aquest primer aspecte també ha incidit a Espanya, però no ha estat l’únic factor. Aquest informe intenta explicar què ha passat en el sector del llibre arran de la pandèmia.

En el text s’inclouen algunes dades significatives:

 • Les vendes han caigut del 80 al 90%
 • Hi ha hagut cinc cops més accés a les biblioteques a través de serveis en línia, tipus eBiblio
 • El 33% de les persones a tot el món van llegir més llibres i/o van escoltar més llibres d’àudio mentre estaven a casa durant la crisi

Al Document hem publicat altres notícies vinculades amb aquests resultats, que podeu consultar sota l’etiqueta COVID-19.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org