Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

EBLIDA. Objectius de desenvolupament sostenible i biblioteques: primer informe europeu

12 juny 2020

Els «Objectius de desenvolupament sostenible i biblioteques: primer informe europeu» és el primer intent de mapejar els projectes d’ODS a les biblioteques, emmarcant-ne el treball en un àmbit més ampli: l’Agenda 2030.

Aquests informe, redactat per EBLIDA (The European Bureau of Library, Information and Documentation  Associations), parteix d’una enquesta enviada a membres de 17 països, entre els quals figura FESABID representant Espanya. L’objectiu és conèixer com s’implementa l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible a cadascun d’aquests països a través de polítiques i projectes de biblioteques.

En el text s’indica que existeixen al menys dos avantatges principals per vincular l’acció de la biblioteca amb l’Agenda de Sostenibilitat desenvolupada per les Nacions Unides i a Europa amb l’Agenda 2030 de la UE:

– La primera és política: les biblioteques són molt més que el contingut que emmagatzemen en els seus recintes i en els seus servidors. El concepte de biblioteca «social» pot prosperar en aquesta arquitectura política més àmplia i desenvolupar-se en les polítiques específiques assignades a cada objectiu.
– El segon avantatge és econòmic: es necessita identificar nous indicadors que permetin a les biblioteques mesurar i demostrar la seva influència positiva en la societat en el seu conjunt.

El sumari inclou aquests apartats:

 • Foreword
 • Executive summary
 • Why a Europe-oriented library approach to SDGs
 • SDG-oriented Library projects in European libraries: some examples and best practices
 • Model library policies in implementing the 2030 Agenda
 • Library indicators and the 2030 Agenda
 • National library systems and the implementation of Sustainable Development Goals
 • Conclusion: Library prototypes in the post-Covid 19 Agenda..

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org