Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Edició de llibres infantils i juvenils a Catalunya (2018-2019): la poesia

15 abril 2021

El 13è article de l’Anuari de l’Observatori de Biblioteques, Llibres i Lectura 2020, escrit per Margarida Prats Ripoll, tracta sobre l’«Edició de llibres infantils i juvenils a Catalunya (2018-2019): la poesia».

Els trets més rellevants de l’edició de llibres infantils i juvenils de poesia durant el bienni 2018-2019 són un lleuger augment d’obres publicades, algunes de les quals contenen imatges poètiques que contribueixen a projectar una mirada estètica sobre el món; el manteniment dels creadors del període anterior i alguna nova incorporació, sobretot en el camp de les versions d’altres cultures; la recuperació de dues obres cabdals de la nostra tradició literària; la vitalitat de les col·leccions «Vagó de versos» i «Olívia» de les editorials Andana i El Cep i la Nansa, respectivament, i l’aparició de «Poesia», nova col·lecció de l’editorial Kalandraka. Amb relació a les publicacions per a diverses d’edats lectores, hi ha un augment de llibres adreçats als més petits i es mantenen les obres per a la resta de lectors i les obres interdisciplinàries.

El sumari inclou aquests apartats:

ELS CREADORS
– Autors
– Il·lustradors

EL MÓN EDITORIAL
– Recuperacions d’obres i autors de referència
– Aportació de versions de poesies d’altres llengües i cultures
– Antologies, recreacions de folklore i cançoners

DIFUSIÓ I RECONEIXEMENT
– Articles, jornades, espectacles
– Premis i reconeixements

TENDÈNCIES

 

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org