Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Estudi comparatiu de les biblioteques universitàries franceses: indicadors

3 gener 2019

L’Association des directeurs et personnels de direction des bibliothèques universitaires et de la documentation (ABDU) ha publicat un informe anomenat «Study of European indicators: the situation of French university libraries compared with other European countries», que compara les biblioteques universitàries franceses amb les seves homologues en dotze països europeus.

Els països analitzats són: França, Alemanya, Regne Unit, Espanya, Holanda, Hongria, Àustria, Suïssa, Dinamarca, Finlàndia, Noruega, Irlanda i Estònia.

Tot i que s’han recollit més de 200 indicadors, en funció de les dades proporcionades per cada país, no s’han pogut utilitzat totes per falta d’homogeneïtat i d’altres mancances. Cal destacar que només quatre dels indicadors detectats són comuns en tots els països estudiats:

– Despeses de personal de la biblioteca
– Despeses totals de material bibliotecari
– Personal de la biblioteca
– Préstecs de llibres impresos

Les dades, recollides entre el 2013 i el 2016, s’agrupen en diverses àrees: context, usuaris potencials i reals, ús de la biblioteca (préstec, assistència, formació d’usuaris, etc.) i recursos (superfície, horari, ordinadors, personal, fons, etc.).

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org