Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Informe IFLA: Desenvolupament i Accés a la Informació 2019

23 setembre 2019

L’accés a la informació es defineix com el dret i la capacitat d’usar, crear i compartir informació de manera significativa per a cada persona, comunitat o organització.La IFLA ha publicat un resum executiu de l’informe Desenvolupament i Accés a la Informació (DA2I, per les sigles en anglès) on no només es reflecteix aquesta contribució, sinó que a més constitueix un marc per avaluar el progrés en aquest àmbit.

Aquest informe està dirigit als responsables de la formulació de polítiques i a tots aquells compromesos a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Serveix per impulsar el debat, per tal que l’accés a la informació sigui un element accelerador del desenvolupament, un factor que pugui desbloquejar el progrés en diverses àrees. Se centra particularment en el paper exclusiu de les biblioteques com a proveïdores d’aquest accés i com a motors del desenvolupament.

 

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org