Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Internet dels cossos (IoB): dades sobre el nostre cos i el seu comportament

29 setembre 2020

Tot i que fa pocs anys que es parla de la Internet de les coses, ara cal sumar-hi un altre concepte que hi està vinculat. Es tracta de la Internet dels cossos. En els dos casos la idea és connectar Internet amb un segon element, ja sigui un producte (com pot ser la rentadora) o parts del nostre cos (càmeres als ulls, etc.).

En qualsevol cas, amb les dues opcions es pot aconseguir una immensa quantitat de dades que poden ser utilitzades amb múltiples finalitats.

El Word Economic Forum ha publicat aquest 2020 l’informe «Shaping the Future of the Internet of Bodies: New challenges of technology governance», que pretén tractar aquest nou aspecte tecnològic tant des del punt de vista dels avantatges com els inconvenients que comporta.

El text es divideix en dues parts: The internet of bodies is here i Governances of internet of bodies data. A la segona hi trobem tres temes més vinculats amb el sector de la informació, i que permeten conèixer una mica el tema:

 • Data regulatory landscape in the US and EU
 • New governance challenges in the age of big data
 • Envisioning possibilities and options

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org