Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

El papel del libro y de la lectura durante el periodo de confinamiento por Covid-19 en España

28 juliol 2020

Si la setmana passada us vam parlar d’un estudi europeu sobre l’afectació del COVID-19 en el sector del llibre, «Consequences of the COVID-19 Crisis on the Book Market», avui us presentem l’estudi «El papel del libro y de la lectura durante el periodo de confinamiento por Covid-19 en España», elaborat per la Federación de Gremios de Editores de España per l’empresa Conecta Research & Consulting, amb el patrocini de CEDRO (Centro Español de Derechos Reprográficos).

Les dades més rellevants de l’estudi destaquen que:
• El confinament va incrementar el nombre de lectors freqüents, aquells que llegeixen almenys setmanalment, fins al 57%, 7 punts més que abans del confinament.
• Les dones i els menors de 35 anys són els grups de població en els quals s’ha incrementat més el nombre de lectors freqüents.
• El temps de lectura setmanal s’incrementa en 90 minuts fins a les 8 hores i 20 minuts.
• El 82% dels lectors reconeix que llegir llibres els ha ajudat a portar millor el confinament.
• El llibre en paper segueix sent el suport preferit per a la lectura de llibres. Un 38% ha llegit en suport digital.
• Al 70% dels menors de 14 anys llegir llibres els ha ajudat a portar millor el confinament.
• La formació dels menors a la llar ha estat més satisfactòria, senzilla i de qualitat quan s’ha basat en l’ús dels continguts educatius de les editorials.

Ara caldrà esperar propers estudis per saber quin assoliment té aquesta tendència lectora, tot i poder tornar a una certa normalitat que inclogui la realització d’altres activitats d’oci.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org