Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

La promoció de la lectura a les biblioteques públiques de Catalunya (2018-2019)

27 gener 2021

El 10è article de l’Anuari de l’Observatori de Biblioteques, Llibres i Lectura 2020, escrit per Gisela Ruiz i Elisabet Vázquez, tracta sobre la «La promoció de la lectura a les biblioteques públiques de Catalunya (2018-2019)».

En aquest article es presenta el canvi de model de biblioteca pública a Catalunya detectat el bienni 2018-19, basat en la creació de coneixements i la innovació ciutadana, en què destaquen les activitats de descoberta i experimentació. En aquest model, la participació ciutadana i el factor tecnològic tenen un paper important.

Tenint en compte aquest context, l’article recull una selecció de programes, accions i serveis que han dut a terme les biblioteques públiques catalanes, principalment en l’àmbit de la promoció i el foment de la lectura. També se citen les jornades i trobades professionals més destacades, així com els premis, estudis de recerca i les publicacions principals sobre la matèria que s’han publicat en aquest bienni.

El sumari inclou aquests apartats:

LA PROMOCIÓ DE LA LECTURA A LES BIBLIOTEQUES PÚBLIQUES
– Accions d’àmbit nacional
– Accions d’àmbit regional
– Accions d’àmbit municipal

DIFUSIÓ I DIVULGACIÓ
– Congressos, seminaris i reunions científiques
– Exposicions
– Premis
– Efemèrides i commemoracions

PUBLICACIONS

TENDÈNCIES

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org