Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Protocol de conservació de patrimoni documental per a arxius d'associacions culturals

12 febrer 2021

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha publicat el Protocol de suport als arxius de les associacions culturals amb l’objectiu de proporcionar una primera aproximació a les eines metodològiques necessàries per emprendre una gestió adequada dels seus documents per evitar la pèrdua d’informació.

En el text s’ofereixen metodologies bàsiques per a la gestió i conservació dels fons documentals d’associacions culturals, que permeten conèixer processos i instruments associats a cada moment del cicle de vida dels documents, tot buscant l’equilibri entre establir unes pautes senzilles i el rigor del tractament arxivístic.

En aquest sentit, té el mateix caràcter orientatiu que la Guia de suport als arxius de les entitats esportives de Catalunya.

La idea de crear aquest protocol es va originar a la 1a Jornada d’Arxius i Associacionisme (2019) i es va presentar a les jornades Recercat 2020, Jornada de Cultura i Recerca Local, organitzades per l’Institut Ramon Muntaner.

El sumari inclou aquests apartats:

 • Què és i per a què serveix un arxiu
 • Marc legal i normatiu
 • La gestió de documents i arxius
 • Processos i instruments tècnics
 • Accions i línies de suport
 • Terminologia tècnica sobre gestió de documents i arxius

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org