Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Síndic de Greuges: informe 2018 «Transparència, accés a la informació pública i bon govern»

27 juny 2019

El juliol de 2018, el Síndic de Greuges va publicar l’informe «Transparència, accés a la informació pública i bon govern», amb l’objectiu d’avaluar l’aplicació de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, en compliment del manament que conté l’article 93.1 de la mateixa Llei.

Pel que fa a la línia argumental d’aquest document, el text indica: «En els dos informes anteriors s’ha fet referència a les dificultats d’una transformació en les relacions entre la ciutadania i les administracions públiques. […] Aquest caràcter de transformació progressiva i les dificultats inherents al canvi que propugna es mantenen en aquest tercer any de vigència de la Llei 19/2014, i així es reflecteix en aquest informe.»

En el sumari s’inclouen dos apartats d’especial rellevància per als i les professionals del sector de la informació i la documentació: el número tres, dedicat a analitzar diferents blocs de continguts (transparència o publicitat informativa, dret d’accés a la informació pública, registre de grups d’interès, codis de conducta, dret a una bona administració, cartes de serveis i qualitat normativa, govern obert i sistema de garanties), i el número sis, on s’indiquen una sèrie de recomanacions per als mateixos punt indicats a l’apartat tres.

L’informe complet es pot llegir al web del Síndic de Greuges.

Compartir

Compartició en whatsapp
WhatsApp
Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn
Compartició en email
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buitTorna a la botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org