Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Síndic de Greuges: informe 2018 «Transparència, accés a la informació pública i bon govern»

27 juny 2019

El juliol de 2018, el Síndic de Greuges va publicar l’informe «Transparència, accés a la informació pública i bon govern», amb l’objectiu d’avaluar l’aplicació de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, en compliment del manament que conté l’article 93.1 de la mateixa Llei.

Pel que fa a la línia argumental d’aquest document, el text indica: «En els dos informes anteriors s’ha fet referència a les dificultats d’una transformació en les relacions entre la ciutadania i les administracions públiques. […] Aquest caràcter de transformació progressiva i les dificultats inherents al canvi que propugna es mantenen en aquest tercer any de vigència de la Llei 19/2014, i així es reflecteix en aquest informe.»

En el sumari s’inclouen dos apartats d’especial rellevància per als i les professionals del sector de la informació i la documentació: el número tres, dedicat a analitzar diferents blocs de continguts (transparència o publicitat informativa, dret d’accés a la informació pública, registre de grups d’interès, codis de conducta, dret a una bona administració, cartes de serveis i qualitat normativa, govern obert i sistema de garanties), i el número sis, on s’indiquen una sèrie de recomanacions per als mateixos punt indicats a l’apartat tres.

L’informe complet es pot llegir al web del Síndic de Greuges.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org