Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Creació del Grup de Treball del COBDC Bibliotecàries i Documentalistes: Dones Visibles

7 novembre 2018

L’Escola Superior de Bibliotecàries de la Mancomunitat de Catalunya, creada el 1915, estava destinada a formar només dones. Aquest aspecte fa anys que es va adaptar als nous temps i ara comptem amb grans professionals indistintament del gènere.

Tot i així, com a la resta de professions, s’hi donen certs greuges derivats de la societat patriarcal en què vivim i que afecten el nostre col·lectiu professional. Aquest és el cas d’alguns aspectes bàsics que són encara molt millorables, com la conciliació de la vida familiar i personal, la promoció professional o sostre de vidre, els esteriotips de gènere, sovint negatius, etc.

Per això, ens alegrem d’anunciar-vos la creació del Grup de Treball del COBDC de Bibliotecàries i Documentalistes: Dones Visibles.

Coordinat per Antonia Reyes, té com a membres les següents professionals: Iria Aparicio, Montse Argente, Azucena Berná, María José Sola i Montserrat Terrones.

El GT Dones Visibles té dues línies estratègiques:
Visibilitzar i apoderar les dones en tots els àmbits de la professió.
Vetllar per la situació i els drets laborals de les professionals dones bibliotecàries i documentalistes.

Per assolir aquestes fites, el GT Dones Visibles realitzarà diverses accions que s’aniran publicant mitjançant els canals de comunicació que s’han creat:

Segueix el GT Dones Visibles a Twitter i apunta’t al newsletter del GT Dones Visibles, on un cop al mes rebràs notícies i recursos d’interès. També pots posar-te en contacte amb el GT Dones Visibles al correu electrònic: donesvisibles@cobdc.org

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org