Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

III Jornades #salut20comb: la teva identitat digital té bona salut?

24 juny 2014

 src=El dia 4 de juny es van celebrar en el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) les III Jornades #salut20comb: la teva identitat digital té bona salut?, en les quals va participar el GT GICS del COBDC com a bloc institucional.

La primera part va estar dedicada a la Bona Salut Digital dels blogs personals:

 • Diario de una mamá pediatra: Un blog amb 5 milions de visites… en 5 anys. Editat por la pediatra Amalia Arce. Com ella mateixa diu en la portada: «Cuaderno de viaje de quien obtuvo casi a la misma vez el título de pediatra y el «carnet» de mamá».
 • Cirugía de la mano y el carpo: Blog sobre tot el que envolta la cirurgia de la mà i el carp, escrit per Mireia Esplugas, una professional que porta més de 18 anys dedicant-se a aquesta tasca.
 • Ágora Médica: escrit per dos metges, Iris Alarcón i Jordi Mestres, especialistes en medicina familiar i comunitària, amb moltes idees. Pretén ser un lloc de trobada de tot el que es mou en el nostre entorn i que els sembla interessant compartir.
 • Diga “Ple”: Blog editat per Núria sobre entorns personals d’aprenentatge en ciències de la salut, sobre xarxes personals d’aprenentatge, sobre TIC en sanitat i eines d’e-learning.
 • Blog del Hipertenso: Dissenyat per a persones que pateixen hipertensió arterial, factors de risc i/o malalties cardiovasculars. Blog presentat per Marta Puig-Soler i editat conjuntament amb Biel Moragues, Baltasar Pons i Alfonso Pérez. Un bon exemple de treball col·laboratiu.
 • Salud Significativa: Editat per German Rodriguez, que com diu en la seva presentació: «el sentido común debe ser el punto de partida en muchas de las cosas que hacemos en la vida y que afectan a terceros».

Els resums es poden trobar a #Salut20COMB (2) BLOGS PERSONALES

La segona part es va dedicar a exposar la Bona Salut Digital dels blogs institucionals. Els seleccionats van ser els següents:

 • Blog Hospital de Nens: Fundació Hospital de Nens de Barcelona. Té com a objectiu fomentar un nou model d’atenció sanitària, que complementi l’acte mèdic i propiciï que les famílies també es facin responsables de la seva salut.
 • Blog del GICS: Blog del Grup de Gestió de la Informació en Ciències de la Salut del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya (COBDC). Té com a objectiu donar suport als professionals que treballen en el camp de les biblioteques i centres de documentació biomèdics.
 • Blog CAP Passeig de Sant Joan: Blog de l’equip d’atenció primària Sant Joan a Barcelona, on es pot consultar informació d’interès en temes de salut. És actiu i la informació és sempre actualitzada.
 • Up Date Geriatria: Blog de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia (SCGiG), on trobareu notícies sobre actualitzacions en geriatria i informació d’interès en aquest camp. Sessions bibliogràfiques en xarxa.

Els resums es poden trobar en #Salut20COMB (4) BLOGS D’ENTITATS

Fotografia exterior: elagoramedica.blogspot.com

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org