Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Coneix Gemma Serra Burguès

27 maig 2020

Sóc la Gemma Serra Burguès. Sóc diplomada en Educació Social (2006) i llicenciada en Humanitats (2012) per la Universitat Autònoma de Barcelona, carreres que m’han aportat amplis coneixements en l’àmbit educatiu i cultural.

En l’àmbit professional, tinc experiència educativa, ja que durant més de quinze anys he treballat com a educadora i monitora de lleure en escoles, biblioteques escolars, casals d’estiu i en cases de colònies.

Des de petita adoro la lectura, els contes i les històries, i he estat sempre una gran lectora. L’any 2008 vaig tenir l’oportunitat de començar a treballar en dues biblioteques escolars com a monitora i auxiliar de suport a la professora coordinadora de la biblioteca. D’aquesta manera, vaig aconseguir unir la meva professió com a educadora i monitora de lleure amb la meva gran passió per la lectura. L’experiència va ser una revelació. Vaig poder viure en primera persona i de molt a prop la feina que es porta a terme a les escoles per introduir els nens i nenes al món de la lectura i la literatura, i vaig descobrir les meves ganes de tenir-hi incidència. Des d’aquell moment vaig tenir clar que volia continuar aprenent i formant-me en aquesta direcció.

L’any 2013 vaig inscriure’m al primer taller de narració oral a la Casa dels contes de Gràcia; després en van seguir uns quants més. El curs 2013/14 vaig ampliar els meus estudis amb el màster en Biblioteca Escolar i Promoció de la Lectura. Aleshores vaig tenir l’oportunitat de fer les pràctiques a la Biblioteca Central de Terrassa, cosa que em va permetre ampliar els meus horitzons professionals. El 2017 vaig finalitzar el màster Internacional en Llibres i Literatura Infantil i Juvenil. I en aquest cas, vaig tenir la possibilitat de dur a terme les pràctiques a la Llibreria Casa Anita, a Gràcia. Va ser una gran experiència que em va permetre conèixer, una mica, el món de les llibreries des de dins i des d’aleshores no m’hi perdo cap Sant Jordi per donar un cop de mà fent de llibretera (excepte el d’aquest 2020). El 2019 vaig tenir el gran privilegi de poder seguir formant-me en el postgrau de Prescripció Lectora a la Universitat de Barcelona. I sempre que puc m’inscric per continuar formant-me en mediació lectora, especialment amb els infants i els joves, al COBDC o en d’altres institucions o organitzacions.

Des del 2015 treballo com a tècnica auxiliar de biblioteca, primer a Avinyó, després a Cal Gallifa, a Sant Joan de Vilatorrada, i actualment treballo a mitja jornada a la Biblioteca Àngel Guimerà de Matadepera, on m’encarrego de l’àrea infantil i juvenil, i a l’escola La Roda de Terrassa, com a bibliotecària escolar contractada per l’AFA.

Tot plegat ho compagino amb la dinamització d’activitats de mediació a la lectura i de formació literària amb l’associació sense ànim de lucre Còdol i participant al col·lectiu Vet Aquí Que de narradors i narradores de la ciutat de Terrassa.

He decidit col·legiar-me amb la voluntat de fer un pas més en la meva implicació amb la professió i amb la voluntat de poder crear xarxa, treballar en equip i aportar el meu granet de sorra als grups de treball del col·legi.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org