Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Coneix Núria Castells

11 juliol 2018

 

Sóc la Núria Castells i Ribalta, gracienca expatriada al Vallès, mare de dos fills i diplomada en Biblioteconomia i Documentació. Vaig començar a estudiar la Llicenciatura en Filologia Catalana però aviat vaig veure que la Biblioteconomia m’agradava molt més i vaig canviar de carrera sense pensar-ho gaire. Quan vaig començar la diplomatura ja era de les «grans» i estudiava a la tarda perquè als matins feia de missatgera amb una moto per Barcelona repartint papers i fent gestions per a una immobiliària de la zona alta.

A la tardor del segon curs, l’any 2005, vaig entrar a treballar al COBDC fent suport a l’organització de les Jornades Catalanes i m’hi vaig quedar fins l’any 2010. Poca broma i moltes activitats fetes!

Durant un semestre, vaig tenir l’oportunitat de ser professora associada de la diplomatura a la UB i va ser una experiència apassionant; més endavant vaig incorporar-me a l’equip de MyNews, una empresa dedicada a la documentació de premsa, on vaig aprendre molts secrets relacionats amb les bases de dades i vaig fer servir molts booleans!

L’any 2013, i per allò de no parar mai quieta, vaig fundar una empresa i una startup tecnològica que ens va portar fins i tot al Mobile World Congress. Sens dubte, l’autoocupació ha esdevingut una de les experiències més espectaculars pel que fa al creixement personal i professional. Ho recomano a tothom, encara que només sigui una temporadeta.

Com que després d’això van venir els fills, m’he dedicat com a autònoma a treballar pel meu compte i he fet coses tan variades com ser la community manager d’una clínica dental, fer formació per a bibliotecaris, llegir molts libres i fer-ne qüestionaris d’avaluació per a una plataforma de foment lector per a joves, Jornades Catalanes, redacció de continguts, col·laboracions en entorns polítics, més Jornades Catalanes, una vegada vaig vendre moquetes, parquets i paviments plàstics, dues baixes per maternitat i, al mig unes Jornades Catalanes, rutes turístiques gastronòmiques per a estrangers, casals d’estiu culturals per a joves i una altra vegada unes Jornades Catalanes.

Sé que no compleixo el perfil clàssic de bibliotecària i precisament això és el que més m’agrada. Sóc una bibliotecària orgullosa que fa moltes altres coses que tradicionalment no hem relacionat amb ser bibliotecària; però… i si rau aquí la gràcia de la nostra meravellosa professió?

La trobareu a @nuriacastellshttps://www.linkedin.com/in/nuriacastells

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org