Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Coneix Berta López

12 setembre 2016

M’atreveixo a dir que sóc bibliotecària per accident. Em vaig diplomar en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Barcelona ja fa uns anys, i aquest any he finalitzat un postgrau en Noves Tendències en Gestió de la Informació per la Universitat Jaume I.

Dic que sóc bibliotecària per accident perquè vaig arribar a aquesta professió una mica per casualitat. En realitat, els meus interessos professionals sempre s’han centrat en el món de l’empresa, tot i que inicialment la meva intenció era estudiar psicologia. El cas és que durant molts anys vaig treballar en una empresa on em vaig formar en l’àrea comercial i de màrqueting, i això em va permetre incorporar-me a un altre sector, que era el de la formació dins de l’àmbit empresarial. Vaig treballar en un programa de simulació d’empreses com a mètode de formació, que actuava de forma global en tot l’àmbit europeu, i durant aquell període em vaig interessar molt en les noves tecnologies i sobretot en la gestió de la informació.

He de dir que sóc una bibliotecària que mai ha treballat en una biblioteca, ja que un cop finalitzada la carrera em vaig incorporar a treballar a GreenData, allà pel 2007, una empresa de Barcelona que es va fundar el 1995 i en la qual continuo actualment.

La nostra empresa es dedica a donar diversos serveis a les biblioteques i centres de documentació de tot l’Estat Espanyol. Inicialment, els nostres clients eren principalment del sector acadèmic i l’administració pública, però darrerament hem començat a treballar amb el sector privat i corporatiu. Ens estem consolidant com a empresa de desenvolupaments, centrada en la gestió de la informació i les dades, tot això fent servir els nostres coneixements com a experts en informació. La meva trajectòria professional a GreenData es va iniciar en el departament de consultoria fins a enguany que he assumit la Direcció General. Tinc la sort de comptar amb un equip de gent que treballa amb entusiasme i un alt nivell de compromís, i sobretot amb la confiança del propietari, Jordi Albalate, membre també del Col·legi.

Actualment els meus interessos estan centrats en la creació d’eines fetes a mida per gestionar la informació, l’explotació de les dades, el Big Data i eines de business intelligence. Anem pas a pas però avançant en aquest àmbit.

Si em voleu conèixer millor, tinc perfil a Linkedin.

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org