Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

Coneix María José Sola

10 novembre 2017

Quan tenia 14 anys vaig decidir que volia ser bibliotecària. Per arribar a aquesta professió vaig cursar els meus estudis a la Universitat de Barcelona, primer la diplomatura, després la llicenciatura i aquest curs he finalitzat el màster de Gestió i Direcció de Biblioteques i Serveis d’Informació. Tot això m’ha fet créixer com a persona i com a professional, permetent-me conèixer un sector que hauria sorprès el meu jo adolescent per la gran quantitat de sortides professionals i pels nombrosos vessants i matisos que hi ha en cadascuna d’elles.

Mostra d’això ha estat la meva pròpia trajectòria professional. He tingut el privilegi de treballar, tant en l’àmbit privat com en el públic, en diverses àrees geogràfiques (Catalunya, Estats Units, Alemanya, França). En el primer, destaca la creació de webs per a empreses i la redacció dels textos que es poden llegir en el Document del COBDC. En el segon, he treballat en biblioteques públiques, especialitzades i escolars, tant infantils com en escoles d’adults. En aquestes últimes és on estic aplicant, en els darrers temps, tot el que he après: foment de la lectura, pàgines web, blogs, xarxes socials, clubs de lectura, etc. I tot això participant en un equip multidisciplinari, on tota la comunitat educativa té veu i engrandeix la seva biblioteca escolar. Per donar visibilitat a aquest tipus de biblioteca escolar vaig dedicar el TFM del màster a realitzar un Estudi comparatiu sobre les biblioteques escolars a les escoles d’adults: Catalunya vs. Canadà, Estats Units i Regne Unit.

D’altra banda, el vessant de formació d’usuaris descoberta a la universitat va despertar en mi la inquietud per la formació de bibliotecaris i documentalistes en diverses temàtiques (disseny gràfic, programari lliure, apps, etc.), que he exercit en diferents organismes.

Sens dubte, el meu jo adolescent va encertar en la seva elecció, ja que durant tots aquests anys sempre he mirat aquesta professió amb aquells ulls inquiets i curiosos que encara conservo i que m’han permès gaudir del meu treball amb la mateixa il·lusió amb la qual vaig triar el meu camí.

María José Sola
www.mariajosesola.com.es
@mjsolam

Compartir

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
0
  0
  La teva cistella
  La teva cistella està buidaTorna a la Botiga
  Parlem!
  1
  En què et podem ajudar?
  El xat del COBDC
  Recorda que el nostre horari d’atenció és de dilluns a dijous de 10.00h. a 14.00h. i de 15.00h. a 18.00h., i els divendres de 10.00h. a 14.00h. Fora d’aquest horari podeu escriure a cobdc@cobdc.org